Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Români

şi Liga Tinerilor Creştini Ortodocşi Români

Se merita oare sa faci o patima pentru cineva sau ceva? Deschid aceasta discutie pentru a observa ce parere aveti voi despre acest subiect si poate mai invat si eu si altii cate ceva. Am intalnit cateva persoane care ar fi facut orice doar sa obtina un lucru. Ore merita ceva pe lumea asta sa ne aruncam sufletul in pacat facandu-ne noi patimasi pentru o persoana, cariera sau lucru?

Partajare

Răspunde la Aceasta

Răspunsuri la Aceste Discuţii

Scopul scuza mijloacele??? Hmmmm Eu nu as spune vorba asta. Ci mai degraba un bun crestin ar cauta sa se puna in slujba semenilor lui si sa le ofere ajutor daca poate evident.
Cum descrii tu situatia ai putea spune ca daca ar fi sa depui marturie mincinoasa pentru a beneficia de diferite facilitati ai face o fara remuscari, ceea ce nu se potriveste cu povetele Sfintilor Parinti. Sau daca ar fi sa iti doresti o fata te ai tine de capul ei fara sfarsit desii aceasta iti spune de 1000 de ori sa o lasi in pace. Deci cum ramine cu acest scop? Si ce merita oare sa te arunci in acest pacat?

Răspunde la Aceasta

eu citesc tot doar ca nu imi dau seama ce inseamna pentru tine "a calca peste cadavre" dar fara a comite aceste fapte??? dar ma rog poate nu inteleg eu ce ai vrut tu sa spui.
Iar cu fata eu as spune sa nu mai razi pentru ca am intalnit oameni care fac asta desii daca imi spunea si mie cineva mai de mult nu as fi crezut dar acum vazand cu ochii mei privesc si ma minunez ce mentalitate au unii oameni...dar Dumnezeu sa ii ajute si sa ii intelepteasca oferindu-le lumina sfanta in intunericul in care traiesc.
Eu personal nu as face asta fiecare e liber sa aleaga, la fel cum si Dumnezeu a lasat ca Adam si Eva sa aleaga daca vor sau nu sa manance din fructul oprit. Nu pot sa oblig pe cineva sa faca sau sa gandeasca cum vreau eu pentru ca eu sunt doar pamant si nici nu am fost lasat judecator pe acest pamant.
"<.....din ce am mai discutat eu, foarte multe femei sunt in stare sa urce in diferite asternuturi pt un post mai bun, mai bine platit si cat mai putina responsabilitate. foarte multe gandesc "un barbat mai gasesc, dar un post bine platit mai greu". iar barbatii, nici ei nu-s sfinti .>"
Oare este bine ce fac ei, oare aceste scopuri scuza mijloacele? In plus de ce sa te raportezi la niste oameni care au apucat o pe un drum gresit, ai putea sa spui ca...ce si vecina mea a facut avort si nu a patit nimic de ce sa nu fac si eu la fel? Oare este corect asa? Parerea mea este ca trebuie sa discutam cu acei oameni si sa incercam pe cit posibil sa ii aducem pe drumul cel bun, nu sa facem si noi doar uitandu ne ce avantaje au obtinut ei aici pe pamant caci comorile nu le facem aici ci in cer unde este viata vesnica.

Răspunde la Aceasta

Raspunsul meu la intrebarea ta este categoric "NU", nimic pe lumea aceasta nu merita sa-ti arunci sufletul in pacat!....ca nu intotdeauna reusim sa facem asta, este o alta problema....vorba lui niccolae(intr-un alt context, sper sa nu se supere ca-l citez aici): sa nu zicem "raului" "bine", ca e vai de noi!
Dar este o deosebire intre pacat ( ca o fapta rea izolata, calcarea vointei lui Dumnezeu cu deplina vointa si stiinta) si patima ( o deprindere in rau, un lucru care te stapaneste, din care nu poti iesi). Patima este păcatul devenit, prin repetare, obişnuinţă, o a doua natură, o stare permanentă de răutate înrădăcinată, robia faţă de păcat..
Foarte frumos spunea Parintele Arsenie Boca: “In mintea strîmbã si lucrul drept se strîmbã”.
Mintea se strîmbã în urma patimilor si se îndreaptã pe mãsura curãtirii de patimi. Cînd mintea se îndreaptã, vede lucrurile drept, deci asa cum sunt ele.
Sf. Parinti ne spun ca "fara curatirea de patimi nu exista inaintare in viata spirituala". Pentru a scapa de patimi trebuie sa ocolesti pricinile ei.

Răspunde la Aceasta

Avem dreptul si chiar obligatia de "a face orice" pentru a fi placuti lui Dumnezeu si a implini poruncile Lui si nu ale lumii acesteia, iar pentru aceasta cu siguranta trebuie sa tindem spre despatimire, spre desavarsire , nu sa incurajam patimile! Care o fi acel scop de care vorbeste cristian, pentru care merita sa faci sacrificii, sa treci cu vedrea anumite pacate ?

Răspunde la Aceasta

Cat despre "scopul scuza mijloacele": FALS. Fiind crestin nu poti ajunge la un rezultat bun folosind mijloace rele. Mai degraba putand spune ca "Nu fac binele ce il voiesc, ci raul ce nu il doresc" atunci cand este adusa in discutie maxima precizata anterior. Revenind insa la patima, fratilor, in momentul in care poti spune ca ai face orice sa obtii un lucru, din acel lucru ti-ai facut chip cioplit si "dumnezeu" mult iubit. Deci "Cine are minte, sa ia aminte" (Pr. Aresenie Boca).

Răspunde la Aceasta

sunt de acord cu tine ! Scopul nu scuza mijloacele...oricat de nobil ar fi scopul, nu poti oricum sa`l atingi.Nu poti fura ca zidesti biserici ! NU`I ACCEPTABIL !
NU poti insela ca sa`i hranesti pe orfani ! NU`I ACCEPTABIL. !

dionisie a spus :
Scopul scuza mijloacele??? Hmmmm Eu nu as spune vorba asta. Ci mai degraba un bun crestin ar cauta sa se puna in slujba semenilor lui si sa le ofere ajutor daca poate evident.
Cum descrii tu situatia ai putea spune ca daca ar fi sa depui marturie mincinoasa pentru a beneficia de diferite facilitati ai face o fara remuscari, ceea ce nu se potriveste cu povetele Sfintilor Parinti. Sau daca ar fi sa iti doresti o fata te ai tine de capul ei fara sfarsit desii aceasta iti spune de 1000 de ori sa o lasi in pace. Deci cum ramine cu acest scop? Si ce merita oare sa te arunci in acest pacat?

Răspunde la Aceasta

Sunt perfect deacord cu voi, dar vedeti anumiti oameni considra ca "nu fac cine stie ce" daca apeleaza un pic la: farmecul personal, la o mica minciuna, un pic de flirt, etc. pentru a obitne mai usor anumite lucruri pentru care poate ar munci un pic mai mult pentru a intra in posesia lor, sau pentru a avea o persoana langa ei pe care considera ca o merita.
Imi place respunsul Georgianei care spune asa: "Avem dreptul si chiar obligatia de "a face orice" pentru a fi placuti lui Dumnezeu si a implini poruncile Lui si nu ale lumii acesteia".

Răspunde la Aceasta

Răspunde la Aceasta

Despre

Bogdan C-tin Feştilă Bogdan C-tin Feştilă a creat această reţea socială în Ning.

MOZAIC ŞI VITRALII RELIGIOASE

ARTGEORGIES are ca obiect de activitate pictura bisericească, fabricarea de mozaic şi folosirea acestuia în scopuri artistice, realizarea vitraliilor, precum şi a decoraţiunilor interioare pentru spaţiile în care se doreşte o amenajare deosebită. Dacă doriţi să comandaţi vitralii sau mozaic religios,
Contact: SORIN MUSTAŢĂ Telefon: 0768938550 E-mail: sorii2004@yahoo.com

Insignă

Se încarcă...

© 2009   Creat de Bogdan C-tin Feştilă în Ning.   Creează propria ta reţea socială

Embleme  |  Raportare eroare  |  Confidenţialitate  |  Termeni de utilizare a serviciilor