Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Români

şi Liga Tinerilor Creştini Ortodocşi Români

Mai in gluma,mai in serios,asa suna anuntul meu...Numele meu este Ioana sunt din Bacau,am 25 ani si am terminat facultatea la Cluj Napoca in 2007.Dorinta mea a fost sa pot ramane in Cluj deoarece este un oras minunat dar se pare ca Doamne-Doamne are alte planuri cu mine decat am crezut eu...Asa ca m-am intors in Bacau si nu sunt prea mandra de aceasta decizie a mea,in sensul ca imi doresc sa locuiesc in oricare alta parte insa numai in Bacau nu...
In fine...nu am glumit cand m-am gandit sa-i dau articolului meu acest titlu-"Caut baiat serios pentru casatorie"...chiar imi doresc acest lucru si asa vrea sa cunosc pe cineva,nu neaparat din Bacau,poate fi din orice alt oras-Iasi,Suceava,Piatra Neamt sau poate chiar din Ardeal sau din sud.Nu ma deranjeaza zona din care provine atata vreme cat e o persoana care isi doreste sa-si intemeieze o familie si sa-si faca un camin...cam asta cautam noi,oamenii pamantesti...Rog multa seriozitate.Doamne-ajuta !

Partajare

Răspunde la Aceasta

Răspunsuri la Aceste Discuţii

Eppur si muove

Răspunde la Aceasta

sunt curioasa daca ai primit si vreo oferta dupa acest anunt, nu numai observatiile de mai jos :D.

Răspunde la Aceasta

Ioana , sa shtii ca imi placi esti foarte sincera si asta arata un bun caracter ; partial te cunosc de pe site-ul ascor , asa cum si tu ma cunosti am scandalizat o parte din clujeni pe site cu niste mailuri; nu intentionez sa intru in legatura cu tine pt casatorie pentru ca nu te cunosc - desi si eu vreau sa ma casatoresc si chiar sa ma preotesc -dar mi-ar placea sa te cunosc ; daca vrei id-ul meu de mess si de mail este dariedragoi@yahoo.com ; cele bune

Răspunde la Aceasta

deci anunturile matrimoniale sunt un atac la demnitatea persoanei ? de ce crezi asta ? nu crezi ca jignesti prin ceea ce afirmi ? oare Dumnezeu nu lucreaza si prin internet ? am prieteni care s-au cunoscut pe internet si s-au casatorit ; care este problema ? mie mi se pare curajoasa si lipsita de prejudecati aceasta Ioana ; iar casatoria tre sa recunosti ca in cele din urma consta si in acceptarea unei oferte : asta sunt , cu pachetul auxiliar de patimi si de virtuti ; va trebui sa traiesti cu mine cu tot cu ele o viata ; iti place bine ; nu , pe curand

Monoranu Niccolae a spus :
stroilescu constantin a spus :
Doamne ajuta!
Un sfat de la parintele Nicolae Tanase de la Valea Plopului dat tinerelor, in privita prieteniei spre casatorie: " Fetelor, prima intalnire pe care o dati unui baiat, sa fie la biserica. Daca vine, e bine, rugati-va sa va lumineze Dumnezeu si in continuare si sa participati impreuna periodic la Sfanta Liturghie... Daca nu vine, tot e bine, ca ati scapat repede de un fraier." Am citat aproximativ, din memorie.

Sper ca nu a folosit cuvantul ,,fraier"....

Cat despre anuntul Ioanei, pot spune ca e putin fortat. Spun fortat, pentru ca nu o vad ca fiind o persoana izolata care sa nu poata intra in vorba cu un baiat, fiind nevoita sa de anunturi pe net. .. Si, dupa cum imi suna mie anuntul, imi pare ca a propus mai mult un test. Sau o joaca.

Nu am fost niciodata de acord cu astfel de anunturi. Am considerat mereu ca sunt un atac la demnitatea persoanei. Bineinteles, a sta inchis in casa si a crede ca o sa ne trimita Dumnezeu sotul/sotia cu flori la usa este ,iarasi, un gand fortat. Desi se poate si aceasta. Dar...-imi cer iertare, nu vreau sa jignesc- aceasta imi pare ca o licitatie. O licitatie in care.... ne licitam.... pe noi insine. Ne prezentam si, apoi, asteptam ofertele... A intrebat cineva pe un tanar: ,,Tie iti plac femeile?" si a primit urmatorul raspuns:,,Nu, nu-mi plac femeile..... mie imi place o singura femeie" In anunturile acestea se intampla ca implicam prea multi oameni. Or noua ne trebuie o singura persoana. ACEA persoana pe care o stie Dumnezeu.

Nu mai spun ca si net-ul este destul de riscant dar, daca tot vrem sa ne folosim de el pentru a ne gasi sotia sau sotul, am putea putea sa facem acest lucru mai discret. Daca il rugam pe Dumnezeu sa ne ajute, cred ca va face in asa fel incat sa intram in vorba cu persoana potrivita. Chiar si aici, pe aceasta retea. Daca actionam noi prea direct mi-e teama ca-L eliminam pe Dumnezeu din ecuatie. Dam dovada de nerabdare. Si, atunci, s-ar putea sa ne gasim sotul/sotia dar nu jumatatea....

Cuviosul Paisie Aghioritul spunea ca rezolvarea problemei casatoriei sunt metaniile.....

Răspunde la Aceasta

Darie Dragoi a spus :
deci anunturile matrimoniale sunt un atac la demnitatea persoanei ? de ce crezi asta ? nu crezi ca jignesti prin ceea ce afirmi ? oare Dumnezeu nu lucreaza si prin internet ? am prieteni care s-au cunoscut pe internet si s-au casatorit ; care este problema ? mie mi se pare curajoasa si lipsita de prejudecati aceasta Ioana ; iar casatoria tre sa recunosti ca in cele din urma consta si in acceptarea unei oferte : asta sunt , cu pachetul auxiliar de patimi si de virtuti ; va trebui sa traiesti cu mine cu tot cu ele o viata ; iti place bine ; nu , pe curand

Frate Darie..nu te tulbura. Dreptul de a avea o parere este egal cu dreptul de a gresi...pentru amandoua vom raspunde personal. Eu nu am puterea de a da canoane si de a stabili reguli. Dar am dreptul sa-mi exprim parerea... A te simti jignit atunci cand alta persoana are o parere diferita de a ta, cred ca tine de prea multa mandrie sau ....de simpla prostie. Daca as fi simtit ca Ioana este cuprinsa de una din cele doua, cu siguranta ca nu i-as fi raspuns atat de direct. Dar....nici Ioana nu are cum sa se simta jignita...nici eu nu am de ce sa-mi schimb parerea.

Mai sus , parintele Constantin amintea ca a existat o rubrica de matrimoniale si in Lumea Credintei. Da, asa e... Dar e bine, daca am putea, sa-l intrebam pe Razvan Bucuroiu de ce a fost scoasa. Nu am fost un atent cititor al acestei reviste dar, din cate imi amintesc (prea putin.. pentru ca nu m-a interesat subiectul), s-a explicat ca nu putea fi controlata. Cei de la Lumea Credintei erau prinsi la mijloc...increderea de care se bucurau ei se tranfera si celor care postau acele anunturi (,,,pai daca a aparut in Lumea Credintei, inseamna ca e serios....") Oricum, daca nu mai exista acea rubrica, inseamna ca nu s-a dovedit folositoare.

Răspunde la Aceasta

Hai mai fetelor, chiar asa? Criteriul dupa care va alegeti un baiat e ca e serios? Eu credeam ca ar trebui sa fie "ceva" intre voi inainte de a putea fi impreuna, ceva mai mult decat atractie fizica. Si seriozitatea e rezultatul acelui "ceva" dintre voi, nu exista ca si calitate intrinseca. Cineva poate zice ca e serios si chiar poate fi in exterior (se poate abtine de la a fi neserios), dar in interior, nu cred ca poate avea o legatura unica si totala in lipsa acelui "ceva". In lipsa pot exista doar oameni cu intentii serioase.
Si a alege sa fii cu cineva doar pentru ca are intentii serioase, mi se pare prea putin...

Răspunde la Aceasta

Răspunde la Aceasta

Despre

Bogdan C-tin Feştilă Bogdan C-tin Feştilă a creat această reţea socială în Ning.

MOZAIC ŞI VITRALII RELIGIOASE

ARTGEORGIES are ca obiect de activitate pictura bisericească, fabricarea de mozaic şi folosirea acestuia în scopuri artistice, realizarea vitraliilor, precum şi a decoraţiunilor interioare pentru spaţiile în care se doreşte o amenajare deosebită. Dacă doriţi să comandaţi vitralii sau mozaic religios,
Contact: SORIN MUSTAŢĂ Telefon: 0768938550 E-mail: sorii2004@yahoo.com

Insignă

Se încarcă...

© 2009   Creat de Bogdan C-tin Feştilă în Ning.   Creează propria ta reţea socială

Embleme  |  Raportare eroare  |  Confidenţialitate  |  Termeni de utilizare a serviciilor